Odgušenje kanalizacije

Odgušenje kanalizacije, snimanje kanalizacije kamerom, ogdušenje mašinski i VOMOM

Odgušenje kanalizacije, zamena kanalizacionih cevi i čišćenje kanalizacionih instalacija je usluga u okviru standardnih usluga vodoinstalatera i veoma je tražena, najčešće zbog starosti kanalizacionih mreža, kako u stambenim zgradama, tako i poslovnim objektima širom Srbije.
Vodoinstalaterske usluge na odgušenju kanalizacije podrazumevaju mnogo više od samog čišćenja kanalizacionih cevi i uklanjanja blokada.

Usluge mašinskog odgušenja i popravke kanalizacionih cevi

Naši visokostručni vodoinstalateri u punoj meri mogu popraviti ili zameniti kanalizacione cevi kako bi se ispravio niz problema, koji naknadnim korišćenjem mogu nastati. Vlasnici stanova u stambenim zgrada, kao i vlasnici firmi u svojim objektima, odgovorni su za održavanje kanalizacionih linija koje povezuju njihove prostorije sa gradskom kanalizacijom, uglavnom do ivičnjaka ili trotoara.

Cevi za odvod i kanalizaciju koje su u lošem stanju mogu izazvati izlivanje otpadnih voda, kao izagađenje tla i podzemnih voda, što predstavlja ozbiljnu opasnost po zdravlje ljudi i po životnu sredinu.
 
Vodoinstalaterske usluge Beograd nudi kompletne usluge u oblasti održavanja kanalizacione mreže:
 
Popravku ili zamenu polomljenih, naprslih ili pohabanih kanalizacionih cevi, kao i popravku kanalizacione instalacije linije oštećene pomeranjem zemljišta, smrznutim tlom, sleganjem tla, itd.

Odgušenje kanalizacije: Uklanjanje blokada, čepova u kanalizacionim cevima, mašinsko čišćenje kanalizacije ili čišćenje kanalizacionih cevi VOMOM.

Snimanje kanalizacione mreže kamerom - ispitivanje stanja kanalizacionih cevi

Snimanje kanalizacione mreže kamerom i ispitivanje stanja kanalizacionih instalacija radi otkrivanja korozije zbog koje se delovi cevi mogu odvajati i nakon nekog vremena napraviti blokadu u kanalizacionoj mreži. Snimanjem kanalizacije se mogu proveriti i spojevi cevi i time sprečiti curenja ili stvaranja blokada. Takođe se može otkriti i da li ima korenja drveća ili žbunja u kanalizaciji: korenje drveća ili grmova može ući u kanalizacione cevi kroz male pukotine i svojim rastom izazvati dalje pucanje cevi. Snimanjem i ispitivanjem kanalizacione mreže se takođe može otkriti i kvalitet ugrađenih cevi i kolektora i u skladu sa tim praviti dalji planovi na održavanju ili zameni postojeće kanalizacione instalacije.